Last van dunner wordend haar? Deze tips kunnen het helpen verminderen

Niet alleen mannen hebben last van dunner wordend haar, ook bij vrouwen kan dit voorkomen. Soms is het genetisch bepaald, maar het kan verschillende oorzaken hebben. Deze tips helpen bij het verminderen van dun haar.

Er zijn verschillende factoren waardoor je haar dunner kan worden: van een ijzertekort en langdurige stress tot aan extreem diëten, langdurige ziekte, erfelijkheid of medicijngebruik. Ook kan het bij sommige vrouwen in en na de overgang gebeuren of bijvoorbeeld na een zwangerschap.

TIPS
Wanneer je merkt dat je haar dunner wordt, is het belangrijk om op tijd actie te ondernemen om erger te voorkomen. Met deze tips kan het probleem verminderen. Heb je in een korte tijd extreem veel haaruitval? Dan is het goed om een dokter te raadplegen.

GEBRUIK NIET TE VEEL HAARPRODUCTEN
Voor dun haar heb je eigenlijk maar twee haarproducten nodig, naast shampoo natuurlijk: een volumemousse (die je aanbrengt op nat haar) en een droogshampoo of texturising poeder of -spray (die je gebruikt op droog haar). Gebruik zeker niet te veel van deze producten: hier wordt je haar alleen maar zwaarder van, waardoor het gaat hangen.

STRESS
Een hoop mensen onderschatten het effect dat stress kan hebben op je haar. Als je last hebt van dunner wordend haar, is het slim om hier extra alert op te zijn. Ontspan dus genoeg, en neem hier ook de tijd voor.

EET DE JUISTE DINGEN
Net als stress kan ook je voeding van grote invloed zijn op je haar. Een tekort aan ijzer en vitamine D kan er namelijk toe leiden dat je haar uitvalt. Het is daarom verstandig om eens bloed te laten prikken als je denkt dat dit een mogelijke oorzaak is van je haaruitval. Met supplementen en door meer peulvruchten, spinazie of rood vlees te eten zorg je dat je wel genoeg van deze voedingsstoffen binnenkrijgt.

BEWEEG GENOEG
Haar kan ook dunner worden wanneer de hoofdhuid niet goed doorbloed is. Dit gebeurt bijvoorbeeld omdat je te weinig beweegt en/of omdat je rookt.