10 tips om je haar sneller te laten groeien

Ben je al een tijdje bezig om lange lokken à la Rapunzel te kweken, maar lukt het niet? Speciaal voor jou deze tien tips om je haar sneller te laten groeien. De ene wat gekker dan de andere, maar hey, van een béétje experimenteren heeft nog nooit iemand korter haar gekregen.

1. Borstel je hoofdhuid in plaats van je punten

Zo komen er meer oliën vrij die je haar natuurlijk voeden en beschadig je het niet meer dan nodig. Zo krijgt je haar de kans om van binnenuit het haargroeiproces te versnellen. Gebruik hiervoor wel een zachte borstel, bij voorkeur eentje gemaakt van natuurlijke haren.

2. Verzorgen, verzorgen, verzorgen

Te veel verschillende producten gebruiken is niet goed, maar te weinig ook niet. Regelmatig een verzorgende olie of een versterkend serum aanbrengen op je haarpunten kan wonderen doen. Want gezond haar glanst meer, valt soepeler en lijkt daardoor langer dan pluizig haar.

3. Bescherm het tegen de hitte

Gebruik een beschermend product voor je in de zon gaat zitten of voor je een heet stylingapparaat gebruikt. Al deze producten voorzien je lokken van een beschermlaagje, waardoor je haar niet aangetast wordt en niet afbreekt.

4. Hang elke dag eens ondersteboven

Ja, echt. Op de kop hangen stimuleert de bloedtoevoer naar je hoofd, waardoor je haarzakjes wakker worden en beginnen te werken. Althans, die geruchten gaan. Of het écht werkt? Geen idee, maar baat het niet dan schaadt het niet.

5. Verwen jezelf met een hoofdmassage

Een massagespin kan je hierbij helpen. Hiermee bevorder je de bloedsomloop en zuurstoftoevoer, waardoor nieuw haar sneller zal groeien. Je kunt jezelf natuurijk ook een hoofdmassage gunnen bij een salon, om ook stress te verminderen. En da’s belangrijk, want stress is slecht voor de haargroei én een belangrijke factor bij haarverlies.

6. Steek je haar vaker op

Door de wrijving tegen de rug kunnen de punten zichzelf namelijk ‘knippen’, en dat kunnen ze helaas niet zo goed als de kapper. Gebruik geen strakke elastiekjes, want die zetten te veel spanning op je haarzakjes. Ideaal is een scrunchie.

7. Overweeg extensions

Ze zijn niet alleen een goede manier om je haar optisch langer te maken, het zorgt er ook voor dat je haar de tijd heeft om te groeien en niet te veel wordt blootgesteld aan wrijvingen. Kies voor een goede kapper voor het plaatsen van extensions, want slechte kunnen je haar alleen maar meer beschadigen.

8. Voldoende vitaminen

Vitaminen B, D en proteïnen zijn erg belangrijk voor de haargroei. Pas je voeding aan en maak gebruik van supplementen. Op het menu: vette vis, eieren, avocado en bananen.

9. Natuurlijke producten gebruiken

Er bestaan heel veel producten speciaal gemaakt om haargroei te bevorderen, maar om het budgetvriendelijk te houden kun je zelf natuurlijk ook een beetje experimenteren. Wij raden lavendelolie, rozemarijn, eiwit en biergist aan, maar sommige bronnen zweren bij knoflook en uien voor lange lokken.

10. Bovennatuurlijke krachten

Ooit al gehoord van de mythe van de volle maan? Als je je haar laat knippen bij volle maan, zou het daarna veel sneller groeien. Het proberen waard, hoewel een kappersafspraak vastleggen bij volle maan ons niet zo makkelijk lijkt.